צמחי מרפא לחורף

WINTER

ענת אדלר, נטורופתית החליטה לשתף אותנו ולעדכן מהם צמחי המרפא שיעזרו לנו לעבור את החורף בשלום…
אמנם אנחנו בתקופת הסתיו אבל כבר מרגישים את אותותיו של החורף.
הערב נהיה יותר קריר והווירוסים והחיידקים כבר מתחילים להגיע.
לפני שאתם רצים לארון התרופות קיימים מספר צמחי מרפא ותרופות סבתא מחומרים טבעיים ששווה לכם להכיר.
חלק מהם מצויים אצלכם במטבח:

שום – השום הוא אנטי ויראלי ואנטי בקטרילאי חזק. הוא עוזר לחיזוק מערכת החיסון.
חשוב לדעת! השום יעיל רק מספר דקות לאחר שחותכים אותו. ניתן לשמר אותו מיד לאחר החיתוך בשמן זית וליצור תערובת של שום-שמן זית היעילה לטיפול במחלות חורף.

קצח– הקסם השחור. הקצח יעיל לחיזוק מערכת הנשימה וחיזוק המערכת החיסונית.
הוא יעיל לסוכרתיים ולמערכת העיכול.
הוא עשיר בנוגדי חימצון והוא אנטי דלקתי.
ניתן להכין בבית טחינת קצח מטחינה גולמית משומשום מלא ולהוסיף קצח טחון. טחינת קצח טעימה ועשירה בנוטריאנטים.
הקצח מגיע כשמן קצח או כזרעים שחורים, דומים לשומשום שחור. ניתן לשלב אותו כתבלין בסלטים או ממרחים.

כורכום– הכורכום מגיע כשורש, אך בארץ מוצאים אותו בעיקר באבקה.
השורש הטרי נמצא בשווקים לתקופה קצרה.
הכורכום הוא תרופת פלא והוא יעיל למצבים רבים. הוא מועיל בעיקר לחיזוק ולחיסון הגוף. הוא מחטא ויעיל גם לגיל הזהב ולילדים.

ג'ינג'ר– איך אפשר לשכוח את הג'ינג'ר? שורש שעשה עלייה אלינו מאסיה. הוא יעיל לשיעול ובעל תכונות מחממות ומחטאות בדיוק כמו שצריך לתקופת החורף.
מומלץ לשתות חליטות שורש ג'ינג'ר טרי ולהשתמש בו לבישול.

צמחי מרפא נוספים יעילים לתקופת החורף הם: קינמון, טימין, מרווה ורוזמרין.

לסיום מצורפים שני מתכונים המתאימים לחורף:

מתכון טבעי – סירופ לשיעול: 
40 גרם טימין ( צמח יבש, אם הוא טרי נצטרך 80 גרם).
900 מ"ל מים,
450 גרם מולסה או דבש.
הוראות הכנה:
מביאים את הצמח והמים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
מסננים ומחזירים את המיצוי לאש וממרכזים את התערובת ל-200 מ"ל (כוס אחת).
מקררים ואחרי שהתערובת קרה, מוסיפים את הדבש.

את הדבש מוסיפים רק לאחר שהתערובת התקררה אחרת התכונות האנטיספטיות  (המחטאות) שלו יהרסו.

הדבש הוא גם חומר משמר ולכן נשמר במקרר עד כחצי שנה.

מינון: 1-1.5 כף כל שעה- שעתיים.
מתאים גם לילדים!

נטורופתית

תערובת מחזקת לחורף:
1 שן שום קצוצה,
חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק,
כפית זריע קצח,
כפית דבש איכותי ( אופציונלי)
שמים הכל בכלי זכוכית ומוסיפים שמן זית איכותי בכבישה קרה, עד לכיסוי כל המרכיבים.
מערבבים ונותנים לתערובת לשהות כשעה.
שומרים בקירור בכלי אטום.
ניתן למרוח את התערובת על לחם או לקחת כפית לפי הצורך.
למי שרגיש לשום טרי – יכול ליצור גירוי במערכת העיכול, מומלץ לקחת את התערובת עם האוכל.

********************************************

ענת אדלר,

מטפלת רגשית ונטורופתית, מלווה לחיים בריאים ומאוזנים.
מתמחה בטיפול באנשים עם רגישות גבוהה, חרדות, אכילה רגשית ויצירת דימוי גוף חיובי.

כאן תמצאו ערכת מתנה לחיים בריאים 
050-6794129

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים