לא ייאמן אבל עבר כבר חודש מהחופש הגדול…
אני באופן אישי אוהבת בית מסודר אבל לא כל כך אוהבת לעשות סדר.
תמיד בתקופה הזאת של ימי הקיץ החמים אני מוצאת את עצמי מסדרת עם הילדים את החדרים שלהם לקראת שנת הלימודים.
חדר אחד כבר סידרתי. נשארו עוד שניים 🙂
ולכן החלטתי להביא לכם מידע מקצועי שקיבלתי מקרן הימלבלאו, מעצבת פנים מגני תקווה. עם עצות שימושיות ודוגמאות לניצול של המרחב בבית.
1. צאו מהקופסא
אנו רגילים שלארונות יש עומק סטנדרטי – 60 ס"מ, עומק שנקבע בעבר הרחוק בהתאם לרוחב של קולב ועוד קצת. אם תבחנו את הנושא לעומק, כשמניחים בגדים מקופלים בארון מספיק לנו 40 ס"מ בלבד! 20 הסנטימטרים הנוספים צוברים אבק ותופסים המון מקום בחדר.
ערמה אחת של בגדים מקופלים תשמור על סדר מופתי בארון בעומק של 40 ס"מ. תוכלו לאחסן שם גם מצעים, מגבות, סדינים, אלבומים ובעצם כמעט כל דבר.
ומה אם בכל זאת חייבים לתלות?
אז במקום ארון אחד בומבסטי שסוגר את החלל, תפצלו. ארון בעומק 40 ס"מ (עבור המקופלים) וארון נוסף בעומק 54 ס"מ לכל היותר– אשר יספיק לתליית בגדים. אם כל סנטימטר חשוב, אז חסכנו פה 6!
דוגמא לארון בעומק 40 ס"מ ששילבתי מתוכו שולחן כתיבה. בארון מאוחסן הכל! בגדים, נעליים במגירות, קופסאות לאוספים שונים וגם המחשב.
בצדו השני של החדר תכננתי ארון בעומק 54 ס"מ עבור בגדים בתלייה. הוספתי כוורת מיוחדת לאיפור במקום שידה נפרדת שתופסת יותר מקום.
שולחן הכתיבה תוכנן בעומק של 50 ס"מ – גודל לא סטנדרטי אך מספיק בהחלט. השולחן תוכנן בצורה כזו שבעתיד ניתן יהיה להפרידו מהארון ולשמש כיחידה נפרדת.
2. גם מימין וגם משמאל
אם אתם בשלב של תכנון הדירה, זה בשבילכם. בדירות רבות יש מקום מתוכנן לארונות בעומקים נדיבים ולא יעילים (80 ס"מ ואפילו יותר!) מה עושים במקרה כזה? מזיזים את הקיר! מייצרים נישה לארונות משני צידי הקיר בעומקים הנכונים. מצד אחד – הארון ישרת את חדר השינה ובצד השני, ארון מזווה במסדרון. ראו דוגמא בסרטוט – לפני ואחרי.

תכנון קבלני, לפני השינוי (סימונים באדום) נישה לארון בחדר השינה בפרופורציה לא נכונה – 105 ס"מ!
תכנון מחדש שלי – נישה לארון מזווה במסדרון ונישה מותאמת לארון הזזה בחדר השינה. טאדאם! הרווחנו ארון נוסף!
3.תאחדו!

כתיבת תגובה